loading...
گروه مشاوره تحصیلی هیوا
گروه مشاوران هیوا بازدید : 131 یکشنبه 10 تیر 1397 نظرات (0)

 

مطابق حدیث پیامبر اکرم ( ص ) ، هیچ امری در پیشگاه خداوند منفور تر از طلاق نیست . با این حال ، در مواردی این حق برای طرفین در نظر گرفته شده است که با خاتمه زندگی زناشویی از رنج و سختی ناشی از آن رها شده و زندگی جدیدی را شروع کنند . شاید در ابتدای امر اینگونه به نظر برسد که حق طلاق تنها مختص مردان می باشد و زنان مطابق شرع و قانون از چنین حقی برخوردار نیستند . اما با ملاحظه قوانین و مقررات مرتبط با این موضوع مشخص می شود که در قانون مواردی برای طلاق به درخواست زن پیش بینی شده است که در صورت وجود این موارد ، زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق نماید . بر همین اساس در این مقاله ابتدا طلاق به درخواست زن مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه موجبات طلاق از طرف زن مطرح خواهد شد .

 


 در صورت وجود شرایط پیش بینی شده در قانون ، زن می تواند درخواست طلاق کند 


 

طلاق به درخواست زن

مطابق قانون مدنی سابق ، مرد می توانست هر زمان که بخواهد و بدون هیچگونه دلیلی زن خود را طلاق دهد . البته در حال حاضر ، مطابق ماده 1133 قانون مدنی طلاق از طرف مرد نیازمند طی مراحلی همچون ارجاع به داوری و دریافت گواهی عدم امکان سازش می باشد .
در همین راستا و از آن رو که اعمال یکجانبه طلاق از طرف مرد سبب بروز مشکلاتی در روابط خانوادگی می گشت ، قانونگذار مواردی را تحت عنوانطلاق به درخواست زن پیش بینی نموده است تا زنان نیز در صورت وجود پاره ای از شرایط بتوانند به زندگی مشترک خاتمه بدهند . به همین دلیل است که قانون مدنی به تبعیت از فقه موجباتی را برای طلاق به درخواست زن پیش بینی نموده است که در ادامه این موارد را مورد بررسی قرار خواهیم داد .

 


 

 

 

 

موارد طلاق از طرف زن

همانگونه که اشاره شد ، در قانون مدنی مواردی برای درخواست طلاق از طرف زن پیش بینی شده است . یکی از موجبات طلاق از طرف زن ، مطابق ماده 1129  قانون مدنی خودداری یا عجز شوهر از پرداخت نفقه می باشد . در واقع یکی از موارد ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد این است که برای زن حق طلاق ایجاد می شود .
همچنین ، مطابق ماده 1029 قانون مدنی در صورتی که مرد به مدت بیش از چهار سال غایب مفقودالاثر باشد ، زن او می تواند تقاضای طلاق کند که در این صورت دادگاه با رعایت شرایطی می تواند زن را طلاق بدهد .
یکی دیگر از مواردی که به موجب آن زن می تواند به دادگاه مراجعه نموده و دادخواست طلاق بدهد این است که در مشقت و سختی بوده ؛ به نحوی که ادامه زندگی مشترک برای وی ناممکن شده باشد . مطابق این تعریف ، یکی دیگر از موجبات طلاق از طرف زن ، طلاق بر مبنای عسر و حرج است که بر اساس آن ، در صورت وجود مصادیق عسر و حرج ، زن می تواند دادخواست طلاق بدهد .
بعلاوه اینکه وکالت زن در طلاق که ممکن است ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگری به وی داده شده باشد ، سبب می شود که زن بتواند  به وکالت از جانب مرد خود را مطلقه نماید .

برای مطالعه بیشتر در مورد طلاق از طرف زن ، به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید .


 

 

 

 



منبع : طلاق از طرف زن و موارد آن

 

 

 

 

انواع وصیت نامه تا چه میزان از اموال را می توان وصیت کرد ؟ , چک برگشتی چیست و نحوه وصول آن چگونه است ؟ , ثبت ازدواج دائم و مجازات عدم ثبت آن , نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی و مهلت آن , گواهی عدم پرداخت و مهلت دریافت آن , دعوای حقوقی و کیفری و تفاوت آنها , ادله اثبات دعوی در امور حقوقی و کیفری , شهادت دروغ و مجازات آن , شرایط شاهد و جرح و تعدیل شهود , انواع مهریه اعم از مهرالمثل ، مهرالمتعه و مهرالمسمی , نفقه زن چیست و ویژگی آن ,گواهی عدم امکان سازش چیست , طلاق از طرف مرد و مراحل آن , تعریف مال و انواع آن , تنصیف اموال و دارایی مرد پس از طلاق و شرایط اعمال آن , حقوق مالی چیست و انواع آن , جرم  و عناصر تشکیل دهنده آن , جرم  و عناصر تشکیل دهنده آن , عدم حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق , دیه چیست و در چه مواردی باید پرداخت شود , شباهت و تفاوت های ازدواج دائم و موقت , تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق , آثار حقوقی تفاوت مال منقول و مال غیر منقول , حضانت فرزندان بعد از طلاق , ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد , جرم قابل گذشت ، شرایط و نحوه اعمال آن , طلاق از طرف زن و موارد آن , آیا تهدید کردن جرم است ؟

 

 

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 2941
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 47
  • آی پی دیروز : 113
  • بازدید امروز : 592
  • باردید دیروز : 591
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 7
  • بازدید هفته : 592
  • بازدید ماه : 7,907
  • بازدید سال : 86,343
  • بازدید کلی : 697,870