loading...
گروه مشاوره تحصیلی هیوا
گروه مشاوران هیوا بازدید : 109 پنجشنبه 11 مرداد 1397 نظرات (0)

 

علاقه مندان می توانند از سه روش شرکت در آزمون دکتری 98 ، ثبت نام دکتری بدون آزمون و ثبت نام دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد ، برای تحصیل در مقطع دکتری یکی از دانشگاه های سراسری یا آزاد اقدام نمایند . داوطلبان دکتری می توانند یکی از دوره های مندرج دردفترچه انتخاب رشته دکتری که شامل روزانه ، شبانه ، پیام نور ، پردیس خودگردان ، غیرانتفاعی می باشد را در فرم انتخاب رشته دکتری و ازدفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد کدرشته محل های منتخب خود را در فرم انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد وارد نمایند . برای تقویت بنیه علمی دانشجویان در این مقطع ، علاوه بر دوره های مذکور ، دوره بورس اعزام به خارج نیز برگزار می شود . در ادامه این مقاله نحوه پذیرش و شرایط اختصاصی بورس خارج از کشور در آزمون دکتری 98 را ذکر می کنیم .




نحوه پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری 98

داوطلبانی که قصد پذیرش در یکی از کدرشته های بورس خارج از کشور را دارند ، باید در آزمون دکتری 98 شرکت کنند . در کارنامه آزمون دکتریقسمتی با عنوان (( وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره )) وجود دارد که تمام دوره های موجود در دفترچه انتخاب رشته دکتری به دو قسمت (( مجاز روزانه و بورس اعزام به خارج از کشور )) و (( مجاز سایر دوره ھا ( دانشگاه آزاد اسلامی ، نوبت دوم ، پیام نور ، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان ) )) تقسیم شده است . عبارت (( می باشید )) در بخش (( مجاز روزانه و بورس اعزام به خارج از کشور )) به منزله اجازه انتخاب رشته از میان کدرشته محل های بورس اعزام به خارج از کشور است . داوطلبان این کدرشته ها همانند داوطلبان سایر دوره ها باید منتظر اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری بمانند و پس از آن در صورت کسب حدنصاب قبولی این کدرشته ها ، به مصاحبه دکتری دعوت خواهند شد . مصاحبه دکتری 98 نیز توسط دانشگاه های پذیرنده صورت می گیرد و در صورت پذیرش نهایی از سوی سازمان سنجش ، دانشگاه و کشور مقصد برای داوطلب مشخص می گردد . در ادامه نحوه پذیرش بورس و اعزام را به صورت کامل و مطابق دفترچه ثبت نام دکتری بیان می کنیم :

1. تمامی داوطلبان بورس و اعزام باید در آزمون ورودی دوره دکتری ( نیمه متمرکز ) سال 97 شرکت کرده و حدنصاب اعلام شده توسط دانشگاه / موسسه پذیرنده بورسیه را کسب کنند .

2. انجام مصاحبه علمی و کسب امتیاز لازم در ارزیابی تخصصی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور دارای سهمیه از جمله شرایط پذیرش بورس خارج است .

3. دانشگاه ها پس از انجام مصاحبه علمی ، سهمیه های بورس خارج خود را در قالب سهمیه و گرایش های تخصیص داده شده ، انتخاب و به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می کنند .

4. نتایج ( گزارش ) واصله از طرف دانشگاه ها توسط شورای مرکزی بورس بررسی و نتایج به سازمان سنجش آموزش کشور و دانشگاه ها اعلام خواهد شد .

5. پس از تایید شورای مرکزی بورس ، دانشگاه / موسسه پذیرنده بورسیه ، موظف است فرایند هیات اجرایی جذب پذیرفته شدگان نهایی را انجام داده و صورت جلسه هیات اجرایی جذب و تعیین استاد ناظر را به اداره کل بورس و اعزام دانشجویان اعلام کنند .

6. تعیین رشته ، گرایش و کشور مورد اعزام به تشخیص دانشگاه دارای سهمیه و هماهنگی اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خواهد بود .

7. پذیرش از دانشگاه های خارج ، انتخاب استاد راهنمای خارج ، موضوع رساله دکتری و استاد ناظر داخلی ( یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه دارای سهمیه مرتبط با تخصص پذیرفته شده ) پس از تائید دانشگاه دارای سهمیه و با هماهنگی اداره کل بورس و اعزام دانشجویان انجام می شود .

8. قبولی های بورس خارج از کشور بر اساس سهمیه هر دانشگاه می باشد و نظارت و تائید در اخذ پذیرش ، وضعیت تحصیلی ، به عهده دانشگاه دارای سهمیه خواهد بود .

9. پذیرفته شدگان اعزام بایستی حداکثر تا تاریخ 31 شهریور 99 نسبت به اخذ حد نصاب نمره زبان ، پذیرش از دانشگاه مورد تائید دانشگاه دارای سهمیه و اداره کل بورس و اعزام دانشجویان ، سپردن وثیقه به دانشگاه یاد شده ، دریافت ویزا و سایر موارد اعزام اقدام کنند. بدیهی است پس از اتمام زمان مذکور ، قبولی فرد ( کان لم یکن ) تلقی می شود .

تبصره : حداقل کسب نمره زبان برای اعزام داوطلبان رشته های فنی و مهندسی ، کشاورزی و علوم پایه MSRT=55 ، رشته های هنر و علوم انسانی MSRT= 60 ، و یا معادل آن در آزمون TOLIMO ، آزمون IELTS و آزمون TOEFL تعیین شده است . داوطلبان باید توجه داشته باشند که افزون بر نمره مذکور، در صورتی که دانشگاه پذیرش دهنده ، قبولی و کسب نمره آزمون زبان خاصی را ملاک پذیرش خود قرار دهد ، داوطلب موظف است آن شرط را تا قبل از اعزام برآورده کند .

10. میزان وثیقه با توجه به کشور محل تحصیل و بر اساس مصوبات شورای مرکزی بورس تعیین می گردد .

11. طبق قانون اصلاح ماده 3 قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور در شرایط مساوی اولویت با داوطلبان متاهل می باشد .

12. دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد باید تا پایان شهریور ماه سال بعد فارغ التحصیل شوند .

13. عدم مراجعه پذیرفته شدگان واجد شرایط جهت تشکیل پرونده به اداره کل بورس و اعزام دانشجویان تا تاریخ 31 شهریور 98 به منزله انصراف می باشد .


 

 


شرایط اختصاصی بورس خارج از کشور در آزمون دکتری 98

شرایط اختصاصی بورس خارج از کشور در دفترچه ثبت نام دکتری 98 ذکر شده است و در ادامه قسمت های مهم آن ذکر خواهد شد :

1. حداقل میانگین ( معدل ) نمره های دروس کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته باید به ترتیب 15 و 17 تراز شده و دوره های کارشناسی ارشد پیوسته و یا دکتری حرفه ای 17 تراز شده باشد .

2. حداکثر سن داوطلب در زمان ثبت نام آزمون دکتری 98 ( نیمه متمرکز ) سازمان سنجش 30 سال است .

تبصره : حداکثر سن داوطلب بر اساس یکی از موارد زیر و با توجه به شروط اعلام شده می تواند افزایش یابد .

الف) ایثارگران : همسر و فرزندان شهدا ، جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان ، آزادگان و همسر و فرزندان آنان ، حداکثر سن 33 سال است .

ب) مربیان ( رسمی ، رسمی آزمایشی ) عضو هیات علمی واجد شرایط همان دانشگاهی که دارای سهمیه هستند ، حداکثر سن 34 سال است .

ج) مربیان ( رسمی ، رسمی آزمایشی ) گروه آموزشی هنر عضو هیات علمی واجد شرایط همان دانشگاهی که دارای سهمیه هستند ، حداکثر سن 36 سال است .

3. امکان تبدیل بورس خارج به داخل وجود ندارد . یعنی اگر فردی برای دوره بورس اعزام به خارج از کشور پذیرفته نهایی شود ، می بایست برای تحصیل به آن کشور برود و نمی تواند در یکی از دانشگاه های داخل کشور تحصیل نماید .

 

4. اعزام داوطلبان یا مربیان آموزشی و پژوهشی پذیرفته شده که محل خدمت آینده آنان در سایر دستگاه های اجرایی دولتی و غیر دولتی است ، مشروط به تقبل 100 درصد هزینه ها توسط دستگاه مربوط و ارائه موافقت نامه رسمی از سایر دستگاه های اجرایی ، با مطمح نظر قراردادن ماده 61 قانون مدیریت خدمات کشوری امکان پذیر خواهد بود .

 

5. مسئولیت هرگونه مغایرت در میانگین دروس ( معدل ) و اطلاعات و مدارک مورد نظر ، متوجه متقاضی است و در صورت اثبات تخلف ، در هر یک از مراحل اعم از طی فرآیند بورس ، حین تحصیل یا پس از پایان تحصیلات ، پذیرش فرد باطل می شود و باید هزینه های مترتب را بپردازد .

6. اعطای بورس تحصیلی و مزایای ناشی از آن صرفا امتیاز اعطایی از سوی سازمان امور دانشجویان است و در صورت وجود اعتبار قابل پرداخت خواهد بود .

7. انجام خدمت پس از اتمام تحصیل منوط به رضایت بخش بودن وضعیت تحصیلی و علمی و احراز شرایط مورد نیاز دانشگاه محل تعهد به تشخیص آن دانشگاه است .

تبصره : طبق مصوبه چهارمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو 18 دی ماه 95 ، پذیرفته شدگان دوره بورس و اعزام به خارج در صورتی که روند پذیرش آنها تا زمان ثبت نام آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 97 در سازمان امور دانشجویان تکمیل نشده و در داخل نیز در دوره روزانه پذیرفته نشده باشند ، مجاز به ثبت نام و شرکت در آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 97 هستند .

برای اطلاع از جزئیات دقیق تر پذیرش بورس دکتری خارج از کشور می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا از طریق مشاوره تحصیلی تلفنی صحبت کرده و جواب سوالات خود را بیابید .


 

 

 





منبع : پذیرش بورس خارج از کشور در آزمون دکتری 98
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 2941
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 17
  • آی پی دیروز : 113
  • بازدید امروز : 94
  • باردید دیروز : 591
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 7
  • بازدید هفته : 94
  • بازدید ماه : 7,409
  • بازدید سال : 85,845
  • بازدید کلی : 697,372